Pizza Margherita
I´ve just joined to Whole kitchen. The savory proposal in september is an italian cuisine classic, pizza.
Pizza Margherita has this name to Queen Margherita, wife of Umberto I. She loved the combination of mozzarella, tomato and basil (white,red and green). Italian flag colors.
Ingredients for 4 medium pizzas:
Pizza dough:
500g of strong white flour
350g of fresh water
10g of yeast
10g of salt
Pizza toppings:
4 ripe tomatoes in slices
2 mozzarella cheeses
Some basil leaves
Some good olive oil
First we have to make the dough. Dissolve the yeast in the water, add the flour and finaly the salt. Knead until it´s robust and flexible. Put the dough in a warm place and wait until it rise. It must double its size. It takes about 1 hour.
Preheat the oven 450º F(330ºC). Divide the dough in 4. Form balls of dough. Take one ball of dough and flatten it with your hands on a slightly floured work surface. Starting at the center and working outwards, use your fingertips to press the dough to 1/2-inch thick. Turn and stretch the dough until it will not stretch further. Let the dough relax 5 minutes and then continue to stretch it until it reaches the desired diameter.
Place the tomatoes, the cheese and the basil on the dough. Sprinkle with the olive oil.
Bake pizza one at a time until the crust is browned and the cheese is golden, about 10-15 minutes.
Se ven muy ricas y las fotos preciosas.
ReplyDeleteBesos!
Muchas gracias, Kako. Me alegro de que te guste.
ReplyDeletemuy rico mami
ReplyDeleteGracias hija :)
ReplyDeleteWow! Deliciosa.
ReplyDeleteBesos.
la pizza tiene una pinta crujiente y sabrosisima.
ReplyDeleteademás me encanta como te han quedado las fotos.
bss.
que fotos más bonitas. Y la pizza ni te cuento. Me apunto tu blog para revisitarte
ReplyDeleteUn bss
Gracias Silvia,Patrix y Alimoto. Estáis en vuestra casa
ReplyDeleteUnas fotos lindisimas!!!! Tiene que estar deliciosa!
ReplyDeleteBesos
Me encanta las pizzas de masa gorda, en mi casa le gustan finas, y el relleno es sublime.
ReplyDeleteBessos
Muchas gracias, Piluka y nica. Me alegro de que os guste.
ReplyDeleteNos gusta la masa mas fina, pero esta tiene muy buena pinta!
ReplyDeleteTe ha quedado con muy buen aspecto y las fotos son muy bonitas.
ReplyDeleteUn besote
I love a classic, and I'm a crust girl, so I love the rustic crust on this here pizza, beautiful.
ReplyDeleteGorgeous shots! And what a scrumptious looking recipe.
ReplyDeleteLooks delicious... Love the photos. Nice post
ReplyDeleteMuchas gracias "comida para llevar" y Laube.
ReplyDeleteThank you very much. Madison, Rusell and "My Fudo"
ReplyDeleteMaravillosa esta pizza. Me encanta su sencillez.
ReplyDeleteUn abrazo
Qué esponjosita. Cuando voy a un italiano es la que siempre pido la más sencilla y la que más me gusta, la margarita.
ReplyDelete¡Bonitas fotos!
Tiene un aspecto delicioso y las fotos son estupendas pero....lo que más me ha gustado...es que escribas en inglés. I love it!
ReplyDeleteBuena manera de practicar.
Salu2, Carmen
Muchas gracias Brétema y Zaida
ReplyDeleteY funciona Carmen.
ReplyDeleteMi nivel de inglés es intermedio pero, según mi profesora, mi vocabulario culinario es de nivel avanzado :)
Deliciosa pizza!
ReplyDeleteWe make pizza at home almost every weekend, I will surely have to try your recipe, it looks amazing.
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